הכנת לחם מחמצת

ברוב המקרים, המחמצת מהווה כשלושים אחוז בלבד ממשקל הקמחים. בהליך הערבוב של המחמצת עם הבצק המוכן, חשוב לוודא שהמחמצת הינה יבשה. מבחינת הצבע של המחמצת, חשוב להיות מודעים לעובדה שהצבע תלוי בהרכב הקמחים – כאשר משתמשים בקמחים מלאים לדוגמא, הצבע שלה אמור להיות כהה יותר – יחד עם זאת, המחמצת לא משפיעה באופן משמעותי על צבעו של הלחם כאשר הוא מוכן. הדרך הטובה ביותר לשמור על המחמצת בצורה האופטימאלית ולאורך זמן, היא על ידי אחסונה בכלים אטומים אשר עשויים מחומרים שאינם מתכלים.


24 צפיות

שר האופים טעימה של מקום