שר האופים טעימה של מקום

מוסיקה ואוכל

חוויה קולינארית אמיתית, היא חוויה שמגרה ומשתפת את כל חמשת החושים – הראייה, הריח, הטעם, המישוש (חוש בו אנחנו משתמשים לפעולות כמו בציעת הלחם לדוגמא) והשמיעה.
מכיוון שללא שימוש בעזרים, ה"מנגינה" היחידה אותה נוכל לשמוע בשעה שאנו סועדים בבית קפה או מסעדה זה את קולותיהם של היושבים בסמוך עלינו את הצלילים של המזלגות והסכינים שעה שהם באים במגע עם הצלחת, באה המוזיקה ומאפשרת להפוך את החוויה הקולינארית לשלמה ומושלמת.

השילוב הנכון בין אוכל ומוסיקה

בדיוק כפי שנהוג להתאים סוג מסוים של יין עם סוג מסוים של אוכל, גם המוסיקה אמורה להיות מותאמת הן לאוכל והן לאווירה במקום בו היא מתנגנת.
מוסיקה בבתי קפה ובמסעדות לא תהיה ברוב המקרים חזקה או דומיננטית מדי - אלא תתנגן כמוזיקת רקע – אלא אם כן, מדובר באירועי קונספט המתבססים על הופעות חיות של מוזיקאים או תקליטנים.
המוזיקה אמורה להיות נעימה וערבה לאוזן ועל ידי כך לאפשר לכולם ליהנות ממנה – גם לכאלו אשר הז'אנרים המוזיקליים האהובים עליהם שונים בתכלית מהז'אנר אליו משתייכת אותה המוזיקה.
מוזיקה גם אמורה להתאים לזמנים – לדוגמא, אצל רבים מאיתנו מוזיקה ישראלית ישנה מתקשרת עם יום שישי בצהריים..


 

הצלילים שמזכירים

חוויה קולינארית צורבת בנו זיכרונות טובים, אשר יצופו כאשר לדוגמא, כאשר נריח ריחות הדומים לאלו של המאכל הנפלא שאכלנו או כאשר נשמע את השיר ששמענו שעה שהתענגנו על ביס נפלא.
כך שמעבר לאווירה אותה היא משרה, מוסיקה גם יכולה להחיות בנו זיכרונות של טעמים.

אז בפעם הבאה בה אתם יוצאים לאכול בחוץ, שימו דגש לא רק על הנראות של המנות, על הטעמים, הגיוונים, הטריות וההמלצות, אלא גם על מוסיקת הרקע – כי זה שהיא ב"רקע" לא הופך אותה לאלמנט פחות חשוב או מרכזי בחוויה..